Artiklar – 09.02.2021

Sälj din bil extremt smidigt och enkelt!

Sälj din bil extremt smidigt och enkelt!

Oro för oseriösa spekulanter och ett generellt missnöje med många bilhandlare gör att svenskar drar sig för att sälja sina bilar både privat och via företag. Men med rätt partner behöver det inte vara varken svårt eller jobbigt. Saka bil gör det tvärtom extremt smidigt och enkelt för dig att sälja din bil.

Att sälja bilen kan ibland vara svårt, till och med så pass svårt att vissa enligt en artikel i Svenska Dagbladet “Hellre stukar foten än säljer bilen”. Enligt en undersökning som gjordes av Kantar Sifo 2018 på uppdrag av bilföretaget Ways, svarade 88 procent av de 1000 som deltog i undersökningen att det i någon mån är jobbigt att sälja en bil privat. 28 procent svarade att de tycker det är “extremt” eller “mycket jobbigt” - bara 25 procent tycker samma sak om att stuka foten. Dessa siffror säger onekligen en hel del om hur utmanande en bilförsäljning kan vara för privatpersoner.

Anledningarna till att det är en utmaning att sälja begagnade bilar privat är flera. En av dem är att bilannonser som publiceras ofta resulterar i många oseriösa bud via telefon, sms och mail. Att hantera dessa kan ta en hel del tid och det är lätt hänt att man tröttnar på att försöka hitta en seriös köpare. 

En annan anledning är att svenskar generellt sett har lågt förtroende för bilhandlare, enligt ovan undersökning. Det här blir något av ett moment 22 - det är för jobbigt att sälja bilen privat men inte tillräckligt pålitligt att vända sig till ett företag för att få hjälp.

Sälj din bil tryggt, enkelt och snabbt

Det behöver dock inte vara så svårt att sälja bilen. Vi på Saka bil gör det enkelt och smidigt och sätter alltid våra kunder i fokus för att kunna ge dem bästa tänkbara service. En del i det är att vi gärna kommer hem till dig och hämtar bilen när du har bestämt dig för att sälja den till oss. För dig som kund är det här betydligt enklare än att hantera oseriösa bud och kanske dessutom få vänta alldeles för länge innan du lyckas sälja bilen.

När vi kommer hem till dig gör vi bilaffären direkt på plats. Vi sätter in det överenskomna beloppet på ditt konto och du lämnar över bilnycklarna till en av våra inköpare. Smidigare, enklare och snabbare kan det nog inte bli. Men inte nog med det, det är också ett tryggt sätt att göra en bilaffär på, vilket gör att du slipper oroa dig för eventuella efterspel i form av missnöjda köpare eller liknande.

Hur säljer du din bil till Saka?


Självklart så är vi även måna om att själva processen för att sälja bilen ska vara enkel. Börja med att skicka in din förfrågan och få en personlig värdering från en av våra inköpare. Värderingen finns hos dig inom kort på vardagar, det kan ta något längre om du skickar in en förfrågan under helgen. Värderingarna görs manuellt av våra värderingsmän som är mycket kunniga på området. De utgår alltid ifrån bilens befintliga skick, vilket i slutändan innebär mindre pappersarbete för dig jämfört med vid en privat bilförsäljning. Vi har faktiskt riktigt svårt att tro att du kan göra din bilaffär enklare eller smidigare än så här.