Artiklar – 11.02.2021

3 saker att tänka på när du säljer din bil privat – låt Saka göra jobbet åt dig!

3 saker att tänka på när du säljer din bil privat – låt Saka göra jobbet åt dig!

Är du en av dem som planerar att sälja din bil privat? Du är långt ifrån ensam. Däremot så finns det flera saker som är viktiga att tänka på för att göra en bra affär, för att du ska kunna genomföra en affär som du kan känna dig trygg och nöjd med. 

Visst vore det härligt om du mer eller mindre bara kunde bestämma dig för att sälja din bil, ringa ett företag och sedan få hjälp? Det kan du! Men innan vi går in på hur vi på Saka bil kan hjälpa dig med en trygg bilaffär som dessutom garanterar att du får vad din bil är värd, så tänkte vi titta närmare på några av de sakerna som är viktiga att tänka på när du ska sälja din bil privat. För även om det alternativet vid en första anblick kan kännas som det enklaste och smidigaste så är det inte riktigt hela sanningen. 

Här listar vi 3 saker som är mycket viktiga att tänka på när du säljer din bil privat:

Betalning

En av de främsta sakerna att tänka på när det kommer till att sälja bilen privat är betalningen. Lämna aldrig ifrån dig din bil utan att du har fått betalt för den! Tyvärr så är det inte helt ovanligt med bedrägerier när det kommer till privata bilaffärer, det kan till exempel handla om att personer försöker betala med utländska checkar som saknar täckning.

Idag går det att ta betalt via Swish, om beloppet inte överstiger 150 000 kronor. Om beloppet däremot är högre än det så rekommenderar vi istället att du sköter betalningen via post- eller bankväxel, eller görs upp på ett bankkontor för en trygg bilaffär.

Köpeavtal

Många former av kan som bekant kännas som något av en djungel men att ha ett köpeavtal på plats är viktigt för att både du som säljare och köparen ska kunna känna er trygga. Om något skulle hända efter avslutad bilaffär så kan det vara skönt att ha ett överenskommet avtal att luta sig tillbaka på. Det är dock inte alltid helt lätt att skapa ett avtal som båda känner sig nöjda med, varför det kan bli en någod tidskrävande arbetsuppgift. 

Städa, polera, fixa

Låt oss säga att du och en köpare har kommit överens om ett pris och båda känner sig nöjda. Bra! Men, vi gissar att du inte har lagt ut bilder på bilen i din annons när den är smutsig och innehåller tomma godispåsar eller petflaskor? Skämt å sido, det är viktigt att snygga till bilen för att den ska göra ett gott helhetsintryck. Och för någon som inte är så förtjust att städa och fixa och som har begränsat med tid kan det här blir ett ganska stort projekt. 

Saka gör mer än gärna jobbet åt dig! 

Enligt en undersökning gjord av Kantar Sifo på uppdrag av bilhandelsplatsen Wayke som ägs av branschorganisationen MRF, svarade 88 procent av cirka 1000 tillfrågade bilägare att de upplever att det i någon mån är jobbigt att sälja sin bil privat. 28 procent säger att det är extremt jobbigt och bara 25 procent tycker att det är jobbigare att stuka foten. Vi på Saka tycker inte att det är så här det borde vara och vill gärna bevisa motsatsen för våra kunder. 

När du säljer din kvalitetsbil till oss på Saka slipper du flera komponenter som annars kan vara tidskrävande och utmanande. Det enda du egentligen behöver göra är att ha en bil som passar in på våra kriterier, skicka in en offertförfrågan eller kontakta oss. Sedan sköter vi det mesta. När din offertförfrågan har kommit in till oss så hör en av våra inköpare av oss till dig inom 24 timmar på vardagar. De utgår alltid från bilens befintliga skick och kommer sedan överens om ett pris med dig. Vi kan även garantera att du får ett bra pris, att vi aldrig ger dig ett pris under vad bilen faktiskt är värt, vilket inte är helt ovanligt när du säljer bilen privat. 

Det sista stegen innebär att vi kommer hem till dig om så önskas och så sköter vi affären på plats. Enkelt, smidigt och tryggt! Du slipper lägga tid på att upprätta avtal, städa, polera och framför allt - vi garanterar dig en trygg affär som gör att du slipper oroa dig för eventuella komplikationer när affären är avslutad. 

Fyll i formuläret så tar vi på Saka hand om resten!